A konzultációk során a Te érzéseid, gondolataid, az általad hozott témák, problémák vannak a középpontban. A pszichológiai tanácsadás egy olyan konzultációs forma, amely egy adott lélektani problémára fókuszálva, egy megfogalmazott cél elérése érdekében zajlik. A pszichológiai konzultáció az egyik legjobb módja annak, hogy biztonságos, elfogadó és támogató légkörben önmagunk és problémáink mélyebb megértésére fókuszáljunk, tudatosítsuk érzéseinket, megfogalmazzunk olyan gondolatokat, amelyeket eddig nem tudtunk vagy nem mertünk megfogalmazni és felfedezzük életünk mozgatórugóit. Tudatosságunk és önismeretünk növelése által képessé válunk új viselkedésformák kialakítására, döntések meghozatalára, kérdéseink megválaszolására.

Személyközpontú szemléletben dolgozom. Hiszek az ember önmegvalósító és fejlődésre törekvő potenciáljában és a segítő kapcsolat terápiás erejében. A hozzám fordulókat nem betegként, hanem egyenrangú partnerként kezelem. Nem célom diagnosztizálni, az egyedi ember megértésére törekszem. A konzultációk során figyelemmel, elfogadással és megértéssel fordulok a klienseim felé. Közösen azon dolgozunk, hogy önmagad és a helyzeted minél jobb megértése által olyan megoldásokat találj, amelyek számodra a leginkább megfelelnek. Biztonságos, elfogadó és támogató légkör kialakítására törekszem, amely lehetőséget teremt arra, hogy szembe tudj nézni önmagaddal, kimondj kimondhatatlan dolgokat, érzelmileg felszabadulj, tudatosabbá válj és megleld saját belső válaszaidat a kérdéseidre.

Mindenki saját életének legjobb szakértője, a valódi válaszok, a jó megoldások Benned vannak! Én abban tudok segíteni, hogy ezeket megtaláld.

Egy konzultációs folyamat problémától függően általában 6-10 alkalmat vesz igénybe. Egyedi esetekben hosszabb vagy rövidebb is lehet.
A konzultációs díjaimat itt találod.

Készen állsz? Kérj időpontot!

 

Ha valaki megérti, hogy hogyan érzünk, vagy hogyan látjuk a világot, anélkül, hogy analizálni vagy megítélni akarna bennünket, akkor kivirulunk és fejlődünk.

- Carl Rogers

  Lakó Gabriella - Tanácsadó pszichológus
Készítette: