A konzultációk során az Ön érzései, gondolatai, az Ön által hozott témák, problémák vannak a középpontban. A pszichológiai tanácsadás egy olyan konzultációs forma, amely egy adott lélektani problémára fókuszálva, egy megfogalmazott cél elérése érdekében zajlik. A pszichológiai konzultáció az egyik legjobb módja annak, hogy biztonságos, elfogadó és támogató légkörben önmagunk és problémáink mélyebb megértésére fókuszáljunk, tudatosítsuk érzéseinket, megfogalmazzunk olyan gondolatokat, amelyeket eddig nem tudtunk vagy nem mertünk megfogalmazni és felfedezzük életünk mozgatórugóit. Tudatosságunk és önismeretünk növelése által képessé válunk új viselkedésformák kialakítására, döntések meghozatalára, kérdéseink megválaszolására.

Személyközpontú szemléletben dolgozom. Hiszek az ember önmegvalósító és fejlődésre törekvő potenciáljában és a segítő kapcsolat terápiás erejében. A hozzám fordulókat nem betegként, hanem egyenrangú partnerként kezelem. Nem célom diagnosztizálni, az egyedi ember megértésére törekszem. A konzultációk során figyelemmel, elfogadással és megértéssel fordulok a klienseim felé. Közösen azon dolgozunk, hogy önmaga és a helyzete minél jobb megértése által olyan megoldásokat találjon, amelyek Önnek a leginkább megfelelnek. Biztonságos, elfogadó és támogató légkör kialakítására törekszem, amely lehetőséget teremt arra, hogy szembe tudjon nézni önmagával, kimondjon kimondhatatlan dolgokat, érzelmileg felszabaduljon, tudatosabbá váljon és meglelje saját belső válaszait a kérdéseire.

Mindenki saját életének legjobb szakértője. Nincsenek kész megoldásaim, előre gyártott válaszaim, a valódi válaszok, a jó megoldások Önben vannak!

Egy konzultációs folyamat problémától függően általában 6-10 alkalmat vesz igénybe. Egyedi esetekben hosszabb vagy rövidebb is lehet.
Árakról itt tájékozódhat. 

Készen áll? Kérjen időpontot!

 

Ha valaki megérti, hogy hogyan érzünk, vagy hogyan látjuk a világot, anélkül, hogy analizálni vagy megítélni akarna bennünket, akkor kivirulunk és fejlődünk.

- Carl Rogers

  Lakó Gabriella - Tanácsadó pszichológus
Készítette: